Το ιστορικό μας

Η Οικανός Κοιν.Σ.Επ. Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017 από μια ομάδα δυναμικών ανθρώπων στον νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Το όραμά μας είναι η ανεξάρτητη και αξιοπρεπής διαβίωση για όλους, καθώς και η αποστολή μας η  δημιουργία μιας ευέλικτης και δεκτικής κοινωνίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων.

Ο φορέας μας δεν ιδρύθηκε με στόχο την κερδοφορία αλλά αποσκοπεί στην προσφορά κοινωνικού έργου. Παρέχουμε υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και νοσηλείας κατ’ οίκον, επικεντρώνοντας στην ποιότητα, την ασφάλεια και την προσωποκεντρική φροντίδα.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας για ευπαθείς ομάδες, ενισχύοντας τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης και προσέγγισης των ατομικών αναγκών, παράλληλα με τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε συνεργασίες και να επενδύουμε σε νέες υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό, ενισχύοντας έτσι τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξή μας.

2017

Ξεκινώντας το ταξίδι μας ως “Φροντίδα στο σπίτι” η κύρια δραστηριότητα ήταν το πρόγραμμα ΄΄Κατ΄οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων΄΄ που υλοποιείται ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους ωφελούμενους, με μοναδικό πάροχο για τον Νομό Ηρακλείου τον φορέα μας και υπηρεσία διαχείρισης τον ΕΦΚΑ.

 

2018

Το δεύτερο χρόνο συνεχίστηκε με επιτυχία το πρόγραμμα "Κατ΄ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων".

2019

Στη συνέχεια προσθέσαμε στις δραστηριότητές μας τη Νοσηλεία κατ οίκον όπου παρέχουμε κατ ́οίκον νοσηλεία υψηλής ποιότητας και ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.).

2020

Έπειτα προσθέσαμε συνεργασίες με την PCC HELLAS και BIOAXIS, προσφέροντας υπηρεσίες φαρμακευτικής υποστήριξης σε ασθενείς και εκπαίδευση ασθενών σε ενέσιμα φάρμακα ή θεραπείες. Καθώς και με IATRICA και AFFIDEA παρέχοντας υπηρεσίες αιμοληψίας και τεστ COVID κατ’ οίκον.

2021

Το επόμενο χρόνο επεκτάθηκαν οι δραστηριότητές μας, προσφέροντας θεραπευτική γυμναστική και υπηρεσίες Κοινωνικής Λειτουργού για υποβολή φακέλου ασθενούς προς το ΚΕ.Π.Α. Επίσης, ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα Accelerator του HIGGS, και λάβαμε υποστηρίξει με στρατηγικά θέματα και εξέλιξη των δράσεων του φορέα μας.

2022

Έπειτα επεκτείναμε τις συνεργασίες μας με την Startup Pill app μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ ασθενή και φαρμακοποιού, την GIVMED το ηλεκτρονικό δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων, τις πλατφόρμες crowdfunding - YouBehero και Goodfairy, καθώς και την Ethelon. Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα Erasmus+ "Healthcare 4.0 Goes Mobile".

REBRANDING

Φέτος ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας, με νέο όνομα, λογότυπο και νέα ιστοσελίδα. Αυτή η αλλαγή ονόματος αντικατοπτρίζει την εξέλιξη και την επέκταση του φορέα μας και τον τρόπο με τον οποίο παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

2023

Φέτος προσθέσαμε νέες συνεργασίες στις δραστηριότητές μας - Patient plus για εκπαίδευση ασθενών κατ' οίκον για τη φαρμακευτική τους αγωγή και Grandmama για online υπηρεσίες κοινωνικού λειτουργού για αίτηση ΚΕΠΑ σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, με την αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, υλοποιούμε το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα - «Κατ’ οίκον Υποστήριξη Σε Ευάλωτους Ηλικιωμένους». Tέλος δημιουργήσαμε υποστηρικτικά πακέτα κατ' οίκον νοσηλείας και φροντίδας, δράσεις ΕΚΕ και δίνουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμβάλουν στο έργο μας.

Στην Οικανός Κοιν.Σ.Επ μια φορά το μήνα διανέμουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 15 δικαιούχους του προγράμματος “Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής”. Επίσης, οι εργαζόμενοι προτείνεται να συμμετέχουν ενεργά σε πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας της εταιρίας.

Ως κοινωνική επιχείρηση, έχουμε ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε και από την οποία εξασφαλίζουμε τα όσα μας χρειάζονται για να υπάρχουμε και να αναπτύσσουμε τις δράσεις και την εξέλιξη μας.